Nasiona na kiełki- kalarepa zielona 10 g
Nasiona na kiełki- kalarepa zielona 10 g
Nasiona na kiełki- kalarepa zielona 10 g
Nasiona na kiełki- kalarepa zielona 10 g

Kiełki zielonej kalarepy, 10 g

492824[6]
5,00 zł
Brutto

Opakowanie: 10 g

Zapytaj o produkt
Kiełki zielonej kalarepy, 10 g

Kiełki zielonej kalarepy, 10 g

Akceptuję zasady polityki prywatności  

 

Nasiona na kiełki kalarepy

Kiełki zielonej kalarepy (Brassica oleracea convar.acephala var. gongylodes) firmy W.Legutko są bogate w składniki odżywcze oraz enzymy i witaminy. Kiełki kalarepy zielonej świetnie sprawdzą się jako urozmaicenie i dekoracja różnorodnych dań np. kanapek, sałatek. Kiełki można hodować w słoiku lub na kiełkownicy. Domowa produkcja i zbiór kiełków może trwać nieprzerwanie cały rok. 

  • Produkcja na kiełkownicy: Kiełki należy wypłukać i namoczyć 2-3 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, nastęnie rozprowadzić cienką, równomierną warstwą na siatce naczynia. Do dolnego poziomu siatki należy dodać wody, w ciągu kolejnych kilku dni trzeba pamiętać o jej regularnym uzupełnianiu i wymianie, równocześnie zraszając same kiełki. 
  • Produkcja w słoiku: Kiełki w słoiku należy wypłukać i zalać ciepłą przegotowaną wodą na kilka godzin (3-6h), kolejno odlać wodę, nasiona ponownie przepłukać, pozostawić w słoiku, nakryć słoik gazą, całość ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki trzeba przepłukiwać i odlewać wodę dwa razy dziennie. Po ok. 5-7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Stanowisko
słoneczne
Termin wysiewu pod osłony
cały rok
Zbiory
cały rok
No reviews

Zobacz także

Produkt dodany do listy
Produkt dodany do porównania

Pliki cookies zbierane są w celu poprawnego działania strony. Więcej informacji o ich przetwarzaniu znajdziesz w polityce prywatności.