Kiełki rzodkiewki, 20 g
491704[4]
3,90 zł
Brutto
Opakowanie: 20 g
Nasiona na kiełki rzodkiewki
Kiełki rzodkiewki (Raphanus sativus var. sativus) firmy W.Legutko. Kiełki są bogate w składniki odżywcze oraz enzymy i witaminy. Kiełki rzodkiewki stanowią dobre urozmaicenie i dekoracje różnorodnych dań np. kanapek, sałatek. Kiełki można hodować w słoiku lub na kiełkownicy. Domowa produkcja i zbiór kiełków może trwać nieprzerwanie cały rok.
- Produkcja na kiełkownicy:
Kiełki należy wypłukać i namoczyć 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, następnie rozprowadzić cienką, równomierną warstwą na siatce naczynia. Do dolnego poziomu siatki należy dodać wody, w ciągu kolejnych kilku dni trzeba pamiętać o jej regularnym uzupełnianiu i wymianie, równocześnie zraszając same kiełki.
- Produkcja w słoiku:
Kiełki w słoiku należy wypłukać i zalać ciepłą przegotowaną wodą na kilka godzin (3-6h), kolejno odlać wodę, nasiona ponownie przepłukać, pozostawić w słoiku, nakryć słoik gazą, całość ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki trzeba przepłukiwać i odlewać wodę dwa razy dziennie. Po ok. 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
No reviews