Kiełki o łagodnym smaku
Łagodne kiełki
Logo firmy Legutko
Kiełki o łagodnym smaku
Łagodne kiełki
Logo firmy Legutko

Nasiona na kiełki - mieszanka łagodna 30 g

492008[5]
4,50 zł
Brutto

Opakowanie: 30 g

Zapytaj o produkt
Nasiona na kiełki - mieszanka łagodna 30 g

Nasiona na kiełki - mieszanka łagodna 30 g

Akceptuję zasady polityki prywatności  

 

Mieszanka kiełków o łagodnym smaku

Mieszanka łagodna firmy W.Legutko to miks nasion, które po wykiełkowaniu mają łagodny smak. W skład wchodzi: fasoli Mung, lucerny, kapusty czerwonej, rzodkiewki i soczewicy. Kiełki można z powodzeniem stosować jako zdrowy dodatek do większości dań. Produkcja może trwać nieprzerwanie cały rok.

Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy. Nasiona namoczyć na 2‐3 godziny w przegotowanej, letniej wodzie. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie zraszać kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy.

Kiełki można także produkować w słoiku. Nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą (2‐3 godziny). Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić do odcieknięcia w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu denkiem do góry pod kątem 40‐45 st.C. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 6‐8 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Wysadzanie na miejsce stałe
cały rok
No reviews

Zobacz także

Produkt dodany do listy
Produkt dodany do porównania

Pliki cookies zbierane są w celu poprawnego działania strony. Więcej informacji o ich przetwarzaniu znajdziesz w polityce prywatności.