Nasiona na kiełki
Mieszanka francuska kiełki
Logo firmy Legutko
Nasiona na kiełki
Mieszanka francuska kiełki
Logo firmy Legutko

Nasiona na kiełki - mieszanka francuska 20 g

492251[5]
4,50 zł
Brutto

Opakowanie: 20 g

Zapytaj o produkt
Nasiona na kiełki - mieszanka francuska 20 g

Nasiona na kiełki - mieszanka francuska 20 g

Akceptuję zasady polityki prywatności  

 

Mieszanka francuska na kiełki

Kiełki mieszanki francuskiej jest to ciekawa kompozycja smakowa kilku rodzajów kiełek. Można stosować je do różnych dań, takich jak np. sałatki lub kanapki. Kiełki są bogate w liczne składniki mineralne, witaminy i białko. Stanowią istotny element zdrowej diety. 

Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy. Nasiona namoczyć na 2‐3 godziny w przegotowanej, letniej wodzie. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie zraszać kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy.

Kiełki można także produkować w słoiku. Nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą (2‐3 godziny). Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić do odcieknięcia w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu denkiem do góry pod kątem 40‐45o. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 6‐8 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Składniki: koniczyna, rzodkiewka, kozieradka, lucerna, koper, szczypiorek. 

Wysadzanie na miejsce stałe
cały rok
No reviews

Zobacz także

Produkt dodany do listy
Produkt dodany do porównania

Pliki cookies zbierane są w celu poprawnego działania strony. Więcej informacji o ich przetwarzaniu znajdziesz w polityce prywatności.